Nous horitzons

divendres, d’abril 03, 2009, Posted by Albert, 8 Comments


Sempre he admirat al poble Basc, m'agrada molt Euskalerria, i m'agrada aquest bon rotllo entre catalans i Bascos.M'agrada la seva gent, els seus paisatges, la seva inteligible i misteriosa llengua, els nons dels pobles, la seva cultura del esforç...
Però, a data d'avui, i dels propers anys ,el que els espera no m'agrada, i no m'agradaria gens estar a la pell dels bascos amb aquest panorama ,no m'agrada el panorama polític que pinta a Euskaleria, fa por.
Fa por com dos partits totalment oposats, s'uneixen sense cap mena de angunies per destroçar al nacionalisme, un nacionalisme que és l'identitat d'un país, en aquest cas el de Euskadi, per molt quels pesi als Espanyolistes.
Fa por, perque això és l'inici, i aqui , potser també podria passar,no és una idea disparatada, no vec diferència a nivell politic Català entre un Montilla, Sanchez-Camacho, Joan Ferran, Daniel Sirena, Zaragoza, ...per tant una qualició PSC-PPC.
El Nacionalisme, es una malaltia per l'estat Espanyol, ja sigui del PSOE O del PP.


Són centralistes, no entenen res mes que el centralisme ranci i radial de la españa que passa per Madrid.
No ens han tingut mai respecte, ni per la nostra cultura ni per la nostra mil-lenaria llengua, ni per la nostra tràgica i heroica història.
No volen que una llengua com el Català o l'Euskera sorti de les quetre parets que marca el seu territori, prohibit exportar aquestes llengües a Europa.
Es vincula ràpidament i sense miraments al nacionalisme amb el radicalisme o la Kale-Borroka i és llança "merda" a qualsevol polític-democràtic que aboga per la via nacionalista i se'l Cataloga de Radical i amics del terrorisme, Ibarretxe,Carod-Rovira...
Insulten la nostra llengua i la nostra vida diària, quan és diu que l'Espanyol està desapareixent a Catalunya o Euskadi, amb barbaritats dignes del més inculte i cafre dels analfabets.Quants diaris hi ha amb Català i quants amb Espanyol ? Quantes pel-licules al cinema pots veure amb Català? Quants funcionaris Catalans són castellano-parlatnt?En quin idioma has de parlat si vols que t'entenguin per Barcelona i rodalies?
Sóc Nacionalista Català, independentista, vull una Catalunya fóra d'Espanya i això vull que ho decidim els Catalans, o a cas el meu veí tria els mobles que fico a casa?No vull aquest canvi amb violència, ni amb sang, però suposo que pel fet de voler l'independència del meu país Catalunya, estic catalogat com a Independentista Radical amigo del terrorismo, però tant és, com jo és sent centenars de milers de persones a Catalunya i a Euskaleria
Visca Catalunya lliure , Gora Euskalerria

8 Comments

Ferran Porta @ dissabte, 04 d’abril, 2009

Albert, rubrico cadascuna de les teves paraules, i les faig meves. Aquest pacte antinatura a Euskadi només té una funció: destruir el construït fins ara, per construir sobre una base nacionalista espanyola. Espero que s'ofeguin en la seva pròpia merda, aquests fatxes.

Dit això, una petita apreciació: com els símbols són importants, jo he optat per anomenar el partit dels socialistes catalans com el que és: el "PSOE de Catalunya" (i no el PSC com diuen ells, mirant de disfressar-se per no fer por a alguns catalans benintencionats).

Pobres bascos, pobre basc...

Albert @ dissabte, 04 d’abril, 2009

Hola Ferran, gràcies per el comentari, ja veus que les coses per als nacionalistes pinten complicades, som una espécia a extinguir.....per cert el que comentes del PSOE, jo quan parlem amb els amics o famlia, li dic Partit Andalusista de Catalunya, que és lo que està demoda al nostre país.....la cultureta andalusa, rumberilla......anem bé...Salutacions

Martín L. @ dilluns, 06 d’abril, 2009

Saps de sobres de quin color soc, però, em sap greu les suposicions que acaben esdevenint afirmacions del pur estil Goebbels.
A mi tampoc m'agrada aquest forçat nou govern a Euskadi, i et ben asseguro que no soc l'ùnica que no el vol dels del meu color.
Pel cert, la Rumba és Catalana de tota la vida, i "los hijos de Sabino" no van recolçar la Segona República i preferien pertànyer al país del Vaticà (que no se pas que és pitxor), almenys Companys, que primer va ser socialista, va proclamar la Primera República Catalana, ni que tant sol durès hores.
El socialisme no te ni nació, ni país, ni fronteres, i el PP és un partit nacionalista español, i les bombes de rellotgeria acaben petant.

Albert @ dilluns, 06 d’abril, 2009

Hola , doncs m'alegro que no t'agradi aquesta nova composició en una "regió" nacionalista, potser ets més nacionalista del que et pensaves i tot.....

Lo de Companys, bé va ser moltes coses a part de màrtir, i tot això, però el concepte socilista és massa ampli, massa, tothom som socialiestes, fins i tot el partit nazi, portava la paralula socialisme, per tant aquesta definicó no serveix de res.....

Mireia @ dimecres, 08 d’abril, 2009

De política no hi entenc gaire, però estic molt d'acord que això que Pp i PSOE s'entenguin a Euskalerria fa MOLT MALA PINTA.
És molt maca la il.lustració amb la senyera i la ikurriña juntes.
Si et ve de gust ja passaràs pel meu blog.

Babunski @ dimecres, 08 d’abril, 2009

Primer de tot m'agrada la denominació "radical nacionalista", i cada cop més.

I segona cosa, que el poble basc DEP que després d'aquest tsunami nacionalista español li costarà tornar a redreçar-se. De moment ja han començat a descrostar-se (que diria el no-nacionalista Joan Ferran) i han retallat el mapa del temps com si fos un estatut català.

Babunski @ dimecres, 08 d’abril, 2009

Primer de tot m'agrada la denominació "radical nacionalista", i cada cop més.

I segona cosa, que el poble basc DEP que després d'aquest tsunami nacionalista español li costarà tornar a redreçar-se. De moment ja han començat a descrostar-se (que diria el no-nacionalista Joan Ferran) i han retallat el mapa del temps com si fos un estatut català.

Albert @ dijous, 09 d’abril, 2009

Hola Mireia, donc si fa mala pinta, el tema de la Ikurriña i la senyera, és realement etenedora de la realitat entre euskadi i Catalunya.

BAbunsky: esperem que els propers DEP , no siguem nosaltres, pobres de nosaltres qui ens salvarà...només en queda l'Obama¿?¿?

Generated Image