Qui atura la masacre de Gaza ?

diumenge, de gener 04, 2009, Posted by Albert, 24 Comments

Que les guerres son odioses i injustes, es un epitaf massa recorregut, però quan parles d'Israel, només tens pensaments d'injustícia, de impotència, de demagògia, hipocresia...

Aqui veiem una mostra d'igualtat , quan el soldat armat i preparat agafi aquest pobre nen que potser li ha fotut una pedrada, què li farà ? un tir al clatell, seria lo just no ? una pedrada per una bala.

Armament popular Palestí.


Els americans o els propis Hebreus, d'aquestes imatges de nens morts o ferits, li diuen danys col-laterals...es possible veure un abús més gran ? han de pagar aquests inocents nens l'ineficaç sistema politic mundial, que institució darrera institució es fregen les mans, com sempre en aquest conflicte, llavors perquè els tenim ?






24 Comments

Ferran Porta @ dilluns, 05 de gener, 2009

Albert, aquest és un dels temes que més "nerviós" em posa. El conflicte entre Israel i Palestina sembla fet expressament perque tot el món tingui una excusa, des de fa 60 anys, per "distreure's" amb problemes aliens.

Els israelians van fotre fore els palestins de casa seva, amb l'ok del "primer món", i aquí pau i després glòria.

I en 60 anys, ni la "comunitat internacional" ni la ONU, que no serveix per res, no han estat capaces de posar ordre, d'evitar que continuï morint un poble amb absoluta impunitat?

I els jueus, que no van aprendre res, de l'Alemanya de mitjans del segle passat?

No entenc res, jo, i em sento petit per no poder aturar aquesta bestiesa.

Agnès Setrill. @ dilluns, 05 de gener, 2009

Es per això,que vull deixar de sentir-me culpable si quan dónen aquestes notícies busco canals alternatius.No m'agrada veure imatges crues, per més reals que siguin,i començo a pensar que no tinc perquè veure-les., en el cas del teu post, Albert, he fet una excepció.

Albert @ dimarts, 06 de gener, 2009

Ferran: jo penso que el poble hebreu actualment és amb tots els respectes , el grà al cul del món, són intocables, tothom ha de venerar els seus actes, la comunitat internacional és incapaç de frenar res del que fan, i el que fan no es apropiar-se de pous de petroli no , lo seu és assessinar innocents en nom de la pau, però que collons li passa al món....?¿?¿ als americans els van matar 4000 tios a les torres besones , i han ficat de volta i mitja al mon, però si ets palestí, els millor que et pot passar és morir en mans del exercit israelià ?¿?¿?¿
Agnès: penso que no és la millor solució girar-se d'esquena a la crua realitat, està clar que potser seria el més sensat, però hi ha coses al món que ni hi dret, un pot estar cansat, dels politics de casa, del estatut, dels papapers de salamanca, del finançament, del zp, del solves, del montilla, però quan parlem d'una guerra de pedres contra misils.....jo no puc tancar els ulls......

Manel Escribà @ dimecres, 07 de gener, 2009

Absolutament d'acord, tant amb en Ferran com amb tu. Inclosa la resposta que li dónes a l'Agnès que, tot i ser cruel, poc hi podem fer i segurament a ningú de nosaltres ens agrada veure-ho (a mi segur que no), és la realitat i cal tenir-la present.

Agnès Setrill. @ dimecres, 07 de gener, 2009

Acabo d'esborrar un comentari excesivament llarg.
Només resumint, potser per la necessitat de justificar-me.
Tant se val, sempre seguiré les notícies.
Hi ha coses que em fan més vergonya encara que haver d'empassar-me les imatges d'una guerra de la qual hi poden arribar molts periodistes i pocs ajuds. Coses com el Paris-Dakar, Una immença imbecilitat d'uns pocs, que es dediquen a cremar combustible i a mostrar-se en poblats d'un "3er món" com a "superiors".
No és per donar l'esquena, és per una altra cosa...

...ja em perdonaràs Albert.

Anònim @ dimecres, 07 de gener, 2009

Hola Albert.
Estic d'acord amb tu, tan, que t'he citat en el meu bloc.
Però crec que les coses no són tan senzilles. Els de Hammas no sempre tiren sols pedretes, com deus saber.
Estic una mica amb la postura de l'Agnès, crec que ja tenim prou problemes amb els nostres, perquè, com saps, la nostra lluita tampoc no s'ha acabat.
No m'atreveixo a posicionar-me, fa milers d'anys que es barallen, si fos tan senzill, ja s'hauria acabat, no?
Gràcies per fer-nos reflexionar.

Màrius @ dimecres, 07 de gener, 2009

Hola.
No sóc anòmin, és que m'he equivocat...

Anònim @ dimecres, 07 de gener, 2009

hola
felicitats pel blog però cre cuqe sobre israel ets molt parcial. no només usen tiraxines, missils són una cosa normal a israel. segresten soldats i els maten,,,. no fotem, i sembla que sigui l'únic conflicte al mon. ni sudan, somalia, kurdistan, pakistan,txexèia, congo, surten a la tv, tot i que hi mort molta més gent i les barbaritats són molt més grosses. però en fi, no sé que tenen els jueus qeu desperten odis irracionals. que faria spain si marroc tires missils a melilla? les coses no són tan sencilles.
arnau

Albert @ dimecres, 07 de gener, 2009

Agnes: no t'he de perdonar res , i tens raó quan dius que hi ha moltes més coses que ens fan vergonya aliena...

Marius: Cert és que els palestins no només tiren pedres, però és un conflicte molt desigual e injust, t'imagines que l'exercit espanyol, tires bombes a euskadi per intentar matar a terroristes, i que pel camí matés a nens inocents, no creus que tot el món se'n faria creus....perque llavors hem de tragar que morin nens palestins, potser es perque tenen menys valor aquestos nens ?¿??

Anòmin:correcte, sóc totalment parcial, estic a favor dels pobles oprimits, i palestina ho és, fa 70 anys els van imposar al seu territori a tots els jueus d'europa, bé l'hsitòria q tots coneixem....com he dit abans trobo que és un conflicte desigual, i que hi ha un interés mundial amb contentar al jueus, que sembla que no tinguin memòria dels que han fet a ells, ara ho estàn aplican als palestins, això encara és més trist.
Possiblemt, un govern de Hammas a Palestina, no és la millor de les opcions, però l'unic que s'està aconseguint amb aquesta postura de Israel i el món de massacrar la població civil, és simplemnt engendrar més odi, o no et radicalitzaries tu, si et maten a una filla o germà o dona , totalment inocents, què faries ¿?¿ què hem de fer ¿? jo ho tinc clar...I com també exposes tu, hi ha molts conflictes que estàn "sipervisats" per la ONU o UE o els EEUU i que tenen interessos i no és fa res, PAkistan, Congo, Cachemir....en fí és el món i l'època que ens ha tocat viure.....

Salutacions a tots i agraït per els vostres comentaris....

L'Ignorant Mig-Ocre @ dimecres, 07 de gener, 2009

Albert.
Estic totalment amb tu.
El que em preocupa és un nou corrent d'opinió que pretèn justificar coses injustificables, intentant posar matissos, que en cap cas són motiu per fer res del que s'està fent..........un altre cop.
Salutacions.

Anònim @ dissabte, 10 de gener, 2009

hola
la bandera uqe has posat es sencillament insultant. insultant contra els 65 millons de jueus morts a les camares de gas. tb contra els catalans que van mrir per culpa de franco i hitler. si coniexes gent que va patir la guerra, t'explicaran que en els bombardeios de bcn i latres ciutats morien centenars de eprsones cada dia. com pot ser que en 15 dies no arribin a mil morts, si realment volguessin matar a tothom?a cap s europeu es frivolitza amb les creu gamades com tu fas. allí, la gent es conscient del que va significar. co a catala ho hauries de saber.sap greu veure com la gent d'esquerres en aquest pais només ciritca usa-israel, i no diu res dels drames de txetxenia, darfou, kurds, l'islamisme que mlatrcta millons de dones, gays, etc a la majoria de paisos islamics. hams, com iran, son fonamentalists que volen la guerra santa. per aixo ensenyen els morts, i usen les escoles per tirar misils. cap pais toleraria que els hi tiressin misils com a hamas. per molt menys rusia va matxacar georia. quantes manis hi va haver?

article molt iteressant...




http://www.lavanguardia.es/politica/noticias/20090110/53614692707/espana-e-israel-del-homo-sapiens-al-homo-videns.html

arnau

Anònim @ dissabte, 10 de gener, 2009

son 5 millons de morts, no 65. pedo. recordes qeu fa 4 anys el drama de gaza eren els assentaments de colons israel els va treure. no ha servit de res. un genocidi es el que va passar a ruanda, el que va passar a karelia-finlandia quan s'ho va anexionar rusia al final de la 2 guerra mundial. la guerra dels balcns. aqui si que es mata a tothom. els palestins tenen unes terres a on poden viure. que les hi van fotre terres i es una putada, d'acord. pero injusticies els hi passen a tots el pobles, i avegades la hitoria és la que es. com a catala en perill d'extinció ho hauries de saber.
el mes trist es que ningu faci res pels saharauis, kurds, darfour, pigmeus al congo, i altres minories matxacads de veritat i que ningu els hi dona un duro i viuen en la mes absoluta pobresa, mentre tothom es mou pels palestins, que tenen armament modern i pasta de la ue i iran, entre d'altres.
arnau

L'Ignorant Mig-Ocre @ dissabte, 10 de gener, 2009

Anònim.
Moltes de les coses que comentes no són certes.
Els que estem al costat del poble palestí, no ens oblidem de la resta de pobles oprimits, però l’actualitat ens fa mirar masses cops a Palestina.
I es critica a l’estat d’Israel. NO als jueus. Que no és el mateix.
Salutacions.

Anònim @ dissabte, 10 de gener, 2009

hola
quina cosa no és certa?
que la resta de problemes del mon són oblidtas és un fet: cap manifestació s'ha fet a bcn, a part de contra les guerres a irak. ni pel saharauis, kurds, congo, somalia, etc..sembla que l'esquerra en aquest pais només es mobilitza contra israel o usa. el que rusia va fer txetxenia es molt més bèstia. pero no hi ha imatges i ningú diu res. cap partit d'esquerres es queixa del fonamentalisme islàmic, autèntic feixisme que afecta a millons de persones. i ningú diu res. i si us plau, no diguis que dic mentides, pot no estar-hi d'acord, però mentides, cap ni una.
salut

Albert @ dissabte, 10 de gener, 2009

benvolgut arnau,
Primer de tot gràcies per els teus comentaris.
Quan parles d'insultant la bandera que he "penjat", jo penso que no ho és pas, i no frivolitzo al contrari, potser faria falta que més gent la fiques per fer raccionar o meditar als jueus o pro-jueus , poble per cert que tant i tant han patit a la segona guerra mundial i que en comptes de fer particep al món del seu patiment , han fet el contrari i aquesta ràbia l'han trasmés a un altre poble oprimit,el palestí desde el primer dia que es van assenstar de nou a palestia al 1947 , per tant s'han convertit en botxins, tal i com els hi van fer a ells, això si que és una llàstima.

NO hem d'oblidar la situació a Palestina, i com ha arribat aquesta situació, de com el poble hebreu ha volgut fer fòra sempre al poble palestí de casa seva , i això NO ES POT OBLIDAR.
Ara Israel és una potència armamentistica ( amb l'ajut dels USA ) , i palestina una de les regions més pobres del món, per tant està clara la desigualtat.
De com Israel bloqueja a Palestina, bloqueja l'econòmia, els recursos ( medicines incloses ), bloqueja la possibitat de viure com a poble, i la necessitat de viure dels ajuts internacionals, i tot això supervisat per ISRAEL.

Quina consequència porta això ?¿? la radicalització del poble palestí,....

El problema de tot això és la voluntat dels EEUU,UE,... i totes les potències mundials, d'occidentalitzar eL món, avui en dia fa nosa tot el que és musulmà, àrab, indú,negre, p
Nosaltres, el mon occidental , pujats al pedestal de la vida, decidim el que és correcte i no , dictem qui te dret a tindre recursos o no , jutjem cultures mil-lenaries, sense mirar.nos a nosaltres .., que podrem dir de dolent dels musulmans que no poguem dir del cristianisme (expandida a base de sang)....

De moment no tinc res a dir...

Anònim @ dissabte, 10 de gener, 2009

sobre les cultures milenaries, entenc que et sembla be que a iran matin als homosexuals, lapidin les dones infidels, matin als conversos al cristianisme-ateus. etc... jo no vull imposar res a ningu, el contrari, vull que em respectin. i els musulmans no respecten. jo de petit llegia el dios mio al jueves. si ho llegeix un islamista, posaran una bomba al jueves. la llibertat que em aconseguit a europa, despres de segles de lluitar contra l'esglèsia, no es pot perdre en 4 dies er l'islam. i ja s'ha perdut.
exs: al maresme, el dia internacional del nudise uns magrebins van donar una pallisa a un nudista aqui al maresme. aquest fet explica molt be cap a on anem. i els teoricament d'esquerres no fan res per preservar aquests drets. aixo es el mes greu.
perdoenu el rotllo, pero no pot ser que pq siguin cultures milenaries, es pugui atemptar contra la llibertat de les persones.
arnau

Martín L. @ diumenge, 11 de gener, 2009

El problema és bíblic; des de la famosa "Tierra prometida" o Canaan, que els jueus estan entossudits que aquell boci, que de sempre ha estat Palestí, es seu "por la gràcia divina" amb l'imperi Otomano (i parlo de molts anys) els van fer fora; fins que la ONU, suposo que com a recompensa (la veritat sé que és un altra que no tinc prou formació per confirmar) els va col·locar allí tot creant l'Estat Jueu... us recomano que llegiu l'història del tot bé i molts veureu com s'ha de recolzar Palestina, que no té res a veure, ni punt de comparació amb el que passa a Catalunya (no es gens de bo aquest victimisme infundat, ens fa més mal que bé) i que tot respon a interessos del Capital... i els fonamentalistes son els que menys hi pinten per aquí.
Anònim, és molt insultant la teva fugida del tema; si no fos per la gent d'esquerres i les seves lluites, sublimacions i revolucions, aquest món encara seria amb possessió de quatre reis i un munt de servents i esclaus.

L'Ignorant Mig-Ocre @ dilluns, 12 de gener, 2009

Anònim.
Hola.
Ningú ha dit que diguis mentides.
Això t’ho has dit tu sol.
Quan dic que “no és cert” el que vull dir és que crec que t’equivoques. Repeteixo. T’ho has dit tu sol.

Respecte a lo que dius que ens oblidem dels problemes de la resta del món, crec que no és cert (no és que menteixis, només crec que t’equivoques).
Manifestacions a favor del poble saharaui, no se n’ha fet una, sinó varies.
A favor dels Kurds, també se’n han fet.
Respecte al pobles africans, estic amb tu, que són els grans oblidats, però malauradament són els mitjans de comunicació els que fan que la sensibilització de les persones s’exciti. Per altre banda, com persona d’esquerres que soc, en el meu bloc, des de l’estiu fins ara, he dedicat no textos a la gent d’Àfrica.
Sobre Txetxenia, no estic segur, però diria que també es va fer una manifestació.
Tampoc ens hem oblidat aquest estiu de Xina, on en el meu blog n’he parlat tres cops, i l’Albert també n’ha parlat.
Potser és que la sensació que sembla que tens sobre la suposada mania persecutòria que dius que tenim amb Israel, és que Israel se la guanya Israel a pols, i potser, i només dic potser, tu recordes més les manifestacions en contra de les accions d’Israel que no pas altres manifestacions.
Salutacions.

Anònim @ dilluns, 12 de gener, 2009

hola josep
perdó si no et vaig entendre, pero si dius que no és cert, jo ho vaig interpretar com que deies que era mentida.
que 4 fem una mani pels saharauis no vol dir que no es faci una gran manifestació, o que es faci una llista d'empresses marroquines. pq no llistes d'empreses de turquia, rusia, marroc?
martin, dius que fujo de tema? no ho entenc.i per cert, sóc d'esquerres,i per aixo critico als islamistes,coses que no veig que feu els que us dieu d'esquerres. veure el lluis llach rodejat de musulmans i lloant hamas es surrealista: a gaza el matarien per homosexual!!perque no fan una mani els d'"esquerres"contra iran i altres paisos per empresonar homosexuals? em sembla sencillament alucinant. dir que els fonamentalistes no pinten res a israel és acollonant. sobre ls lluites uqe tu diusm, digueli a les dnes empresonades a iran per volar lluitar a favor de les dones, al khaled, cantant de musica rai que no ot anar a algeria(al seu deixeble el van matar els fonamentalistes), les nenes afganes que els hi va tirar acid per anar a l'escola. tot aixo dius que es pq es una cultura milenaria i no se quins rotllos del capitalisme? deu ni do
saps qie es l'omar kayan? tb fou victima del capitalisme? no fotem, en fi, no ens entendrem es impossbile, occident es culpable i la resta es collonut. la llastima es tota la gent que pateix l'islam i altres totalitarismes religiosos, per en fi, pe tu el problema es occident...

recomanar-vos el blog
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/119494

en fi, salut

Anònim @ dilluns, 12 de gener, 2009

hola josep
perdó si no et vaig entendre, pero si dius que no és cert, jo ho vaig interpretar com que deies que era mentida.
que 4 fem una mani pels saharauis no vol dir que no es faci una gran manifestació, o que es faci una llista d'empresses marroquines. pq no llistes d'empreses de turquia, rusia, marroc?
martin, dius que fujo de tema? no ho entenc.i per cert, sóc d'esquerres,i per aixo critico als islamistes,coses que no veig que feu els que us dieu d'esquerres. veure el lluis llach rodejat de musulmans i lloant hamas es surrealista: a gaza el matarien per homosexual!!perque no fan una mani els d'"esquerres"contra iran i altres paisos per empresonar homosexuals? em sembla sencillament alucinant. dir que els fonamentalistes no pinten res a israel és acollonant. sobre ls lluites uqe tu diusm, digueli a les dnes empresonades a iran per volar lluitar a favor de les dones, al khaled, cantant de musica rai que no ot anar a algeria(al seu deixeble el van matar els fonamentalistes), les nenes afganes que els hi va tirar acid per anar a l'escola. tot aixo dius que es pq es una cultura milenaria i no se quins rotllos del capitalisme? deu ni do
saps qie es l'omar kayan? tb fou victima del capitalisme? no fotem, en fi, no ens entendrem es impossbile, occident es culpable i la resta es collonut. la llastima es tota la gent que pateix l'islam i altres totalitarismes religiosos, per en fi, pe tu el problema es occident...

recomanar-vos el blog
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/119494

en fi, salut

Anònim @ dilluns, 12 de gener, 2009

wikipedia...
Es el nombre con el que los romanos designaron a la antigua tierra de Canaán o del antiguo Reino de Israel a partir de la revuelta judía (132-135) en que la antigua Judea, que formaba parte de la provincia romana de Siria, pasó a denominarse Siria-Palestina o simplemente Palestina. Los romanos esperaban que con esta nueva denominación territorial se desvinculara toda relación histórica del pueblo judío con esta tierra.
palestina: nom inventat pels romans per fotr als jueus..i no se que pinten el turcs en tot això...
salut

Albert @ dilluns, 12 de gener, 2009

Home Arnau, aqui ningú està defensant le fonamentalisme islàmic, estem criticant les actuacions perverses d'Israel i el compadreo del món occidental....
Dir-te , sobre les manifestacions i tal com t'ha dit en Josep, s'han fet, i no pas per el nombre d'assitents hem de considerar una mani, o una mini.mani, el fet és aixecar la veu vers una injusticia, despés poden vindre 100 persones o 100.000.

Ah, i recordar-te, que aqui a occident, poder no maten, però tu estàs segur de cridar que hi ha llibertat d'expressió vers la religió? no creus que a Espanya o Itàlia, no estem sotmesos per el fundamentalisme cristià,..pensa-hi, jo no fico la mà per el cristianisme, i per cert ara , potser no maten , però no fa molts anys , 40 anys o menys, també morien homosexuals, i les dones no podien xerrar gaire, i recordar-te la accitud del vaticà durant la guerra civil o la segona mundial, per tant, amic Arnau, a no ser que sigues del estatus eclesiastic, penso que no et surt gaire a compte ficar-te a defensar certs actituds crsitianes.
Salut...

Martín L. @ dimarts, 13 de gener, 2009

Wikipedia:
El movimiento progresivo laicista

En los años 1950 el presidente egipcio Gamal Abdel Nasser comenzó una carrera armamentista con la ayuda de la URSS contra Israel, por lo que muchos palestinos empezaron a considerar a los países socialistas o comunistas como los mejores aliados en la lucha para establecer su Estado. Entonces, los exiliados palestinos formaron movimientos con ideologías progresistas como Fatah en 1958 y el Movimiento Nacionalista Árabe, que propugnaban el panarabismo con base en la identificación étnica y no religiosa. Aunque el Islam era reconocido como parte integral de la cultura árabe y palestina, muchos militantes eligieron una vida más occidental y laica, dejando de lado las que consideraban costumbres tradicionales de campesinos subdesarrollados. El hecho fue que los Hermanos Musulmanes fueron una amenaza al control de Nasser sobre Egipto; la hostilidad de éste hacia ellos fue razón adicional para que los miembros palestinos de aquel grupo no apoyaran el movimento panarabista.

Muchos palestinos conservadores no se podían identificar con organizaciones marxistas como el FPLP (sucesor del MNA), lo que provocó la creación de movimientos cercanos a la socialdemocracia y la designación de un jefe cristiano, el Dr. George Habash.

Entens perquè dic que els fonamentalismes no pinten res i recomano llegir l'historia avans de criticar per criticar?.... Deixant de banda els integristes que hi viuen a Palestina, aquí també tenim als del Opus i d'altres, que deixa'ls anar!, i no vol dir que ho siguem tots.

Martín L. @ dimecres, 14 de gener, 2009

Si em permets Albert un darrer enllaç: http://es.wikipedia.org/wiki/Hebreos
Que per altra banda resulta molt sospitós que facin fora de tot arreu als jueus...

Generated Image