La peste ( Albert Camús)

dimecres, d’abril 15, 2009, Posted by Albert, 8 Comments


Per descontaminar-nos d'aquesta tormentosa setmana política de males intencions que es propragen com una malaltia, com per exemple, la pesta, vull, i retorno amb la idea de anar comentant llibres llegits amb pausa i tranquil-litat, i ho faig amb una obra del premi nobel Albert Camús, La Peste, (que bé que enganxo els temes...)

Situada a la ciutat Argelina d'Oràn, el protagonista és un metge que veu desbordat per un misteriós cas de pesta, als mitjans del segle XX. Poc a poc, la ciutat és veu contagiada per aquesta plaga, que va matant part de la ciutat, on el protagonista, ha de superar l'esforç humà que ha de fer per poder treballar diàriament sense descans per poder cuidar i curar a la gent, i poc a poc també als seus coneguts.
Història on flora la solidaritat en moments tràgics per tot un col-lectiu, en aquest cas una ciutat, i on com sempre les imposicions governamentals per tal de controlar aquesta plaga, no són del tot ben rebudes ni per la ciutat ni per la comunitat de metges.

D'Albert Camús, destacar la seva gran influència per a molts autors, premiat amb el Nobel de literatura al 1957.

8 Comments

Ferran Porta @ dimecres, 15 d’abril, 2009

No l'he llegit tot i ser un dels que porta més temps a la llista d'espera. Llista d'espera que, dit sia de passada, últimament està creixent de mala manera. Se'm gira feina!

Merci per la ressenya, Albert.

kweilan @ dimecres, 15 d’abril, 2009

El vaig llegir fa temps. Recordo l'estranger del mateix autor que també em va agradar molt.

Carquinyol @ dijous, 16 d’abril, 2009

Jo recordo haver-ho llegit en francès quan estudiava...

Albert @ dijous, 16 d’abril, 2009

Ferran. Això de les llistes d'"espera" de llibres era una cosa que jo també feia, i saps que passa?¿' que al final se't fa tan llarga, que penses que o vius dos cops o deixes de treballar i tindre vida social per poder llegir tot el que s'ha de llegir en aquesta vida, cosa que potser no estaria gens malament.Es una opció.

kweilan: doncs jo només he llegit aquesta obra del autor, no sé si és la millor o de les recomanables, penso que si, però això depen de moltes coses...

Carquinyol: Jo el francés, ben justet, incapaç de llegir un llibre com aquest, sort que tens de poder parlar francés, a mi se'm resisteix....

Ferran Porta @ dijous, 16 d’abril, 2009

Ja tens raó, ja, Albert.
Ep!, "L'estranger" sí que me l'he llegit!

Mireia @ divendres, 17 d’abril, 2009

Com deus haver comprivat al meu blog llegeixo força, però vés per on d'en Camus encara no he llegit res!!!

Albert @ dissabte, 18 d’abril, 2009

Hola Mireia, la veritat hi tant autors i tant interessants que com deia abans , necessitaries dos vides per llegir tot el que s'ha de llegir.
el que si que faig de tant en tant, i això no vol dir sigui la fórmula dels grans autors, es mirar la llista de premis nobels de literatura i comprarme algún llibre, si mes no, per alguna cosa hauràn estat triats com a premis nobel, no?¡'

J.M. @ dilluns, 20 d’abril, 2009

No l'he llegit encara. Però aniré demà mateix a la llibreria.

Generated Image