L'orgull de la ciutat de Lleida

dilluns, d’octubre 27, 2008, Posted by Albert, 7 Comments

Sempre és bonic i il-lustrador mostar la teva ciutat a amics i coneguts que volen gaudir d’uns dies per la nosta petita i acollidora ciutat de Lleida.
De Lleida , és famosa la boira, la qual podriem dir que té D.O., però també hi ha situat en un turó fent de guardià de la ciutat l’imponent Seu Vella , on la seva magnifica història i la seva especial arquitectura ha fet d’ella un simbol de la nostra ciutat.
Desde el turó de la Seu Vella tenim una vista privilegiada de la ciutat de Lleida i de tota la plana, aquesta visió ha sigut molt diferent al llarg els segles i ha vist la gran transformació de la ciutat així com la de la propia Seu Vella.
Començada a construir al segle XIII , a partir d’aquí, s’ha anat ampliant aquesta construcció amb les diferents capelles , i portades així com la del espectacular claustre, el més gran d’Europa.
La Seu ha sigut catedral, castell, caserna militar, monumet dels Lleidatans i ara vol ser declarada patrimoni mundial.
Per tots els meus ciber amics, que no coneixen la Seu Vella, us deixo unes fotos perque us feu una idea del nostre monument i així us animeu a fer-hi una visita...












7 Comments

Ferran Porta @ dilluns, 27 d’octubre, 2008

Albert, realment un dia m'hi hauré d'apropar, a Lleida. És l'única capital catalana que pràcticament no conec; només hi he estat -i de passada!- un parell de cops. Sigues objectiu: és maca, com a ciutat?

Carquinyol @ dimarts, 28 d’octubre, 2008

Mira, just volem anar a passar un dia a Lleida aquest novembre aprofitant el TGV!! Gràcies per les fotografies.

Jobove - Reus @ dimarts, 28 d’octubre, 2008

tens una molt bonica ciutat, he passejat moltes vegades pels seus carrers i em trobo com a casa

salut

Albert @ dimarts, 28 d’octubre, 2008

bones, doncs us he de dir que Lleida com a ciutat per viure està bé, té la mida justa no és una gran urbe , ni tampoc és un poblet i ara cada dia està millor comunicada.
No és una ciutat per estar 15 dies de vancances, de fet ni 5, no tenim una gran colecció de monuments, però si que val la pena passar-hi un dia, la visita és molt interesant, monuments, un bon eix comercial, i bon menjar....aveure si us animeu...

Ferran Porta @ dimarts, 28 d’octubre, 2008

Doncs au, m'has convençut: la poso a la llista de "a visitar"! :-)

L'Ignorant Mig-Ocre @ divendres, 31 d’octubre, 2008

La veritat és que els lleidatans que he conegut per la xarxa, tots us sentiu força orgullosos de la vostra condició de lleidatans. Alguna cosa deu tenir Lleida que desperta aquestes passions.
Salutacions i independència.

Babunski @ dilluns, 03 de novembre, 2008

A mi només em sobren les botigues del carrer Major... si més no podrien obrir alguna que no fos de roba, no?

Generated Image