La nostra memòria no oblida

dilluns, d’octubre 20, 2008, Posted by Albert, 8 Comments

El jutge Baltasar Garzón, ha fet quelcom que s'hauria d'haver fet amb l'"assentament" de la democràcia al 1982, i que han fet tots els països civilitzats del món que han acabat amb una dictadura, jutjat-la i criminalitzar-la.
Ara sembla un escàndol, que el jutge Garzón, , vulgui dignificar la memòria dels assassinats i la memòria d'un país, el qual, encara esta sota la magnificència d'una guerra.
Alguns ja titllen tot això de "Garzonada" i d'altres han demanat , en clara postura burlesca i poc adient per un polític , que també portin el document de defunció de Napoleó.
Aquest enrenou , sota la meva opinió, vindria per no haver fet els deures quan tocava, a la trasnsició.Va estar mal dirigida , va ser aquesta , una transició de pà sucat amb oli, que va permetre "pactar" amninisties amb els assassins, i deixar viu l'estament militar amb els seus "galons " , com dient que van fer una gran revolució per Espanya.De regal va deixar al país una monarquia que mai es va alçar al règim i sempre va dir "amen" als dictàmens del vell decrepit i assassí dictador.
Arribem tard, massa tard , però encara estem a temps de fer justícia amb els milers d'assassinats que va trasncórrer en aquestos 40 anys maleïts, i ficar el dit acusador dels assassins, ara tots morts, però també a la gent que diu que no cal remoure el passat i deixar ben clara quina ha de ser la posició de la justícia en un país civilitzat i democràtic.

La primera foto de totes correspont al bombardeig a la ciutat de Lleida , novembre de 1937 concretament al Liceu Escolar , on va morir molt nens i mestres , aqui és veu una dona plorant la mort del seu home.
La segona correspont al bombardeig a Gernika .
Fossa de morts apil-lats.
La gent havia de fugir.
Militar i Franco
L'esglesia i Franco

Calen moltes més mostres de les atrocitats que es van cometre.
No creieu que s'han de jutjar ?¿?¿

8 Comments

Ferran Porta @ dilluns, 20 d’octubre, 2008

Sí, sí, sí i sí, Albert. La clau, tu ho has dit, és una transició de pena. I l'important és analitzar perquè es va fer aquella transició: per por als militars i a la dreta, que podria cabrejar-se si es tocaven segons quins temes.

Molts d'aquells militars i gent de dretes, i els seus fills, són els que avui reneguen de les intencions de Garzón. Vaja demòcrates de pa sucat amb oli!

Anònim @ dilluns, 20 d’octubre, 2008

Mai s'hauria d'haver permés que les mans negres que van cometre tals crims contra la humanitat, quedessin impunes davant la resta del món. I tant de bo que paguin els que encara queden, però molt em temo que s'estàn creant falses esperences en una justícia que ha demostrat sobradament ser injusta i una classe política que també ha demostrat implicar-s'hi poc o gens.

Martín L. @ dilluns, 20 d’octubre, 2008

Garzón juga a "feta la llei feta la trampa" i està treballant a contra rellotge pel següent motiu:en lloc de servir la llei se serveix d'ella fins a tergiversar-la. Ja que per obrir les fosses Garzón, com a jutge penal, havia d'identificar uns culpables i imputar-los un crim, cita 35 franquistes ja morts i els acusa de genocidi, defugint hàbilment que aquest delicte encara no estava tipificat en aquella època i que, en tot cas, l'amnistia del 1977 avorta tota investigació. Abans que els seus superiors li tombin la causa, ben segur que l'arxivarà després d'haver aconseguit el seu propòsit: passar a la història com l'heroi de les víctimes del franquisme just abans de fer el salt, si res es torça, a la presidència de l'Audiència Nacional (estret de l'article publicat avui a El Periódico per ENRIC HERNÀNDEZ).
Llàstima que es va córrer massa al 77... en fi, almenys que es puguin trobar de mentre molts familiars perduts.

Carquinyol @ dimarts, 21 d’octubre, 2008

Vagi per endavant que no me'n refio gaire d'aquesta investigació ni del Garzón, però el que és de justícia és que es tracti aquest tema d'una vegada.

Transición? Quina transición? Si l'Estat està més o menys com estava, que per això s'ho van deixar tot "atado y bien atado"...

MSMJ @ dimecres, 29 d’octubre, 2008

Ei!
Ara en Garzaón va de salvador de les llibertats...
Patètic, sort que ja no se'l creu ningú.
Per cert, aquesta impressionant fotografia del bombardeig de Lleida on l'has trobat?
Saps si n'hi ha alguna altra per l'estil?
Molt bé el bloc.

Albert @ dijous, 30 d’octubre, 2008

Hola VENCESLAU, aquesta foto, es una de les fotos mes exposades de la guerra civil, a internet la pots trobar moltes, n'hi unes quantes del bombardeig al liceu de Lleida.
També té història aquesta foto, segons ha contat algun cop el periodista Josep Perearnau ( el Periodico), aqesta dona es la seva mare i l'home el seu pare, que per cert era partidari dels nacionals....
Salut i república

MSMJ @ dijous, 30 d’octubre, 2008

Perdona per la reiteració, però saps a on més concretament?
Només trobo fotografies del bombardeig de Granollers, Barcelona i Gernika. De Lleida només n'he trobat dues. Potser així també serà la manera de facilitar-les a la gent.
Gràcies!

Albert @ dijous, 30 d’octubre, 2008

Hola venceslau, mira't aquest bloc, en concret aquest post.

http://todoslosrostros.blogspot.com/2008/06/asesinatos-de-civiles-por-medio-de.html

Generated Image