Ja fa 68 anys del assassinat del President Companys

dimarts, d’octubre 14, 2008, Posted by Albert, 6 Comments




Podríem dir que va ser un lleidatà (El Tarròs , Urgell ) il-lustre, però evidentment va ser quelcom més que això.
Va ser un martir per Catalunya?¿? segur, ningú li pot discutir que va ser un lluitador per Catalunya fins la mort i per Catalunya va morir.
Demà , exactament ,farà 68 anys del seu afusellament i encara, a data d'avui, ens estem arrosegant per demanar ves a saber el que a Madrid.
Desde aquest humil bloc personal, fet desde Catalunya i per un Català, com ell, vull retre homenatge, a tota la gent que lluita per Catalunya, i per el reconeixement de la nostra identitat, com va fer el President Companys.
Visca Catalunya lliure.


6 Comments

Miguel Angel "almunia" @ dimarts, 14 d’octubre, 2008

Hi ha una cosa que no acabo d'entendre, suposo que perquè no tinc ni idea de política ni tampoco estic massa interessat. Però ja que es una cosa que sempre està present...la meva pregunta és: Que es guanyarà perquè un jutge o un polític digui que Companys era innocent i que el van afusellar sense per ser català o ves a saber que? No creieu que n'hi han coses més importants per les quals invertir el temps. Per exemple...la crisis!

Una salutació!

Babunski @ dimecres, 15 d’octubre, 2008

T'imagines si un català hagués matat un president espanyol? Uf!!!

Albert @ dimecres, 15 d’octubre, 2008

miguel angel: sota la meva modesta opinió, els fets de la guerra civil, van ser atroços, i desastroços per una gran part de la població catalana, i la també per la clase politica que defensava la republica.
Companys va ser afussellar , per el fet de ser el president de la generalitat, i defensar catalunya, i ha sigut l'unic president actiu afussellat per un règim totalitarista i feixista a Europa.
Els fets són prou greus, per que a data d'avui, 30 anys després del franquisme, no s'haguin reconegut que va ser un acte cruel i sense cap mena de judici just.
Que hi ha coses més importants a data d'avui ?¿?¿, potser sí, però no hem d'oblidar les injusticies comeses per el feixisme a Catalunya.

Babunski: Potser si hagués estat així com dius, no estariem vius ni tu ni jo...haguessin aniquilat tota la població catalana....

Anònim @ divendres, 17 d’octubre, 2008

LO PITJOR QUE POT FER UN POBLE,ES OLVIDAR LA SEVA HISTORIA MIQUEL ANGEL. JA FAN PROU EL "ENCE" ELS NOSTRES POLITICS. JUGANT AMB BCN.......

zel @ dissabte, 18 d’octubre, 2008

No oblidar per poder reclamar, s'ha d'anul.lar tot plegat i titllar-lo del que és, un assassinat...

Martín L. @ dilluns, 20 d’octubre, 2008

Ja no es tracta que sigui català, basc, gallec o andalús, és tracta d'un President en actiu afusellat, sol per això ja és motiu de judicis, però, a l'any 1977 el Fiscal d'aquella època es va encarregar de lligar-ho tot.
Per un polític com cal que tenim de tant en tant... "els ignorants sempre tomben als intel·ligents".

Generated Image