Premi Nobel de literatura, França continua líder.

divendres, d’octubre 10, 2008, Posted by Albert, 6 Comments



Ahir van concedir el premi Nobel de Literatura, a l'autor Francès, Jean Le Clézio, com a tots el premiats , com l'any passat a Doris Lessing, i l'altre a Orhan Pamuk, o a grans autors com V.S. Naipaul, Günter Grass,José Saramago, Dario Fo és el reconeixement a una vida dedicada a la literatura.


No hi cosa més enlluernadora per les lletres d'un país que rebre el nobel, molt s'ha parlat de les vegades que un autor català rebés un nobel, seria , una acte noble i gentil, cap a una de les millors literatures del món el reconeixement definitiu cap a la nostra mil-lenaria llengua.
Suposo que en les Españes, es faria el possible, per que Catalunya no rebés aquest premi, que seria un insult a la seva llengua , la madre de todas las lengua, el Español.
A mi, simplement, em faria vergonya, si estigués en el món literari, ser espanyol ,tant que fan alardes del Español, quantes vegades un Espanyol ha rebut un nobel ?¿?¿ 5 , cinc miserables vegades , França 15, Itàlia 6, Alemaya 9...si els Suecs tenen més que Espanya.
Però encara diré més, jugem a lo gran , amb l'idioma, el grandisim Espanyol, de lado a lado del charco, amb aquest potencial de 300 milions de hispanoparlants , quantes vegades s'ha guanyat el nobel....?¿?¿10, només 10, les lletres Angleses, franceses i alemanes han estat més reconegudes...res a veure amb la població que parla Francès o Alemany.
Potser hauríem de deixar pas a que el català es fes via en aquest món, i que desde les nostres institucions, adormides , fesin quelcom més que passejar el Català per una fira de llibres a Frankfurt.
Jo li dedicaria el premi al nostre estimat amic , Mario Vargas Llosa, entre d'altres es clar.

6 Comments

Ferran Porta @ divendres, 10 d’octubre, 2008

Jo m'apuntaria, a això de dedicar-li el nobel català a l'impresentable -en termes polítics- d'en Vargas Llosa. Quin paio més pesat, ell i el seu nacionalisme espanyolista!

Jobove - Reus @ divendres, 10 d’octubre, 2008

estic totalment d'acord amb el Nobel a Marti Pol, però malgrat que les espanyes no ho voldrien mai, al estar mort queda descartat no ?

salutacions

0 @ dissabte, 11 d’octubre, 2008

El problema Albert es que Catalunya no es mereix tenir cap premi Nobel en literatura:

1. Escriu en un idioma que no es espanyol.
2. A Espanya es parla l'espanyol.
3. Per qué donar un premi a un membre d'una zona que diu no ser espanyola i ser insolidaria?
4. Segurament si el guanyés a Catalunya lluny de lloar el guanyador el posarien a parir.

Es trist dir tot això oi? No dubtis que algun d'aquests motius el tenen en compte, sinó... ja en tindríem algun.

Per cert: Saps que es el Festival Cervantino? Investiga-ho i a veure si coneixes al "país" que han convidat aquest any...

zel @ diumenge, 12 d’octubre, 2008

Ai, les Espanyes...Mai en tindrem cap, no som estat, no som gairebé res, enllà, i segur segur que anem a parar al constitucional si se'ls acut donar-nos en un!!!!

Albert @ dilluns, 13 d’octubre, 2008

estar clar que marti pol, per estar mort, queda descartat, però en el seu moment....

del tema del cervantino a Mèxic, catalunya com a convidada, que significarà això per catalunya?¿?¿, realment....

Babunski @ dimarts, 14 d’octubre, 2008

Això dels Nobels són una collonada en plan "mis amigos y yo nos vamos a cenar".

Generated Image