Ayyyy Berlin !!!!

divendres, de juny 06, 2008, Posted by Albert, 7 Comments

No m'imagino pas , crear i fer créixer una empresa en un país estranger, i de cop i volta arremetre contra lo més sagrat que té un territori , la llengua, la cultura.Doncs això és el que ha fet un executiu de la companyia Aèria Germànica Air Berlin, uns lamentables comentaris sobre la llengua i la cultura de l'illa de Mallorca i de retruc vers la cultura catalana.Gest doncs de xenofòbia cultural del executiu de la aerolínea alemana Air Berlin.Us detallo unes quantes perles d'aquest nazi,incult i demagog, que respon al nom de Joachim Hunold
"¿Tengo que dar cursos por decreto a mis empleados?¿Y los que vuelan a Galicia o el País Vasco querrán que nos dirijamos en gallego o en vasco?¿Ya no hablan en castellano?", se indignó.
Home company, doncs jo penso que si t'has instal-lat a a Mallorca per guanyar diners , per portar als teus alemanots engolidors de cervessa a invaïr Mallorca o als teus padrins d'or, a comprar cases i fer créixer l'especulació a l'illa....bé hauràs d'adaptar-te a la cultura del país, a les tradicions, i a la llengua.
"Hasta ahora creía que vivíamos en una Europa sin fronteras", añade Hunold, asegurando que "Mallorca se ha beneficiado de la Unión Europea como no lo ha hecho prácticamente ninguna otra región europea".
On està aquesta Europa sense fronteres,? la que tenen els Alemanys ?¿? Que són els que venen a gastar-se els euros que tenen per tota Europa ?¿ Qui s'ha beneficat més de l'apaertura d'Europa, sinó els països rics que venen a qui , on el cost de la vida és molt més baix, llavors qui s'aprofita de qui amic....???
"La autonomía a la que aspiran los nacionalistas en gran parte de España es una vuelta a los pequeños estados medievales", insiste el director ejecutivo de Air Berlin.
Estados mediavales?¿? No tenim dret a decidir ??¿?, perqué desde Europa , han de decidir que hem d'anar a parar a una gran Europa, Unida , cosa que està clara que és impossible per ara.
Només fem d'una Europa unida quan interessa, no?¿? si ni tant sols , per exemple , els Britanics, jugen al "Monopoly" de la economia d'Europa amb la moneda unica....
Los niños ya no hablan español. En sus escuelas, el catalán es una lengua extranjera", denuncia.
Fer aquesta declaració, es tornar a caure en la més absoluta i aberrant contradicció i no saber de que nassos estàs parlant, dir que els nens no parlen ja Espanyol ( tant de bó fos així en la realitat ) , on aquesta és llengua majoritaria, i l'agressora a l'Illa de Mallorca. Suposo que el que li agradaria a aquest nazi, seria que a Mallorca , és parlés l'Alemà, i no tingues que escoltar el molest só dels Mallorquí.O almenys que pogués parlar Espanyol, que ara que s'ha passat tot els fosc hivern Germànic en una acedemèdia aprenent "Españolo", arriba a les Illes , i els nins li parlen en Mallorquí, Ohh, quina llàstima.

Es trist i degradant que grans companyies europees , estiguin dirigides per ments tant obtuses i retrogrades amb pensaments feixistes com el d'aquest senyor, però el més escandalós del assumpte del "senyor" d'Air Berlin, es que no s'ha desdit d'aquestes declaracions, i d'això han tret suc els diaris espanyols i dretans per deixar-nos clar que a Europa , no estan per romasos de "localismes" o cultures i això els dona peu a no fer cas a les nostres demandes culturals i simbòliques.
Està clar que mai podrem evolucionar com a país, si ,desde Europa , no se'ns reconeix, ni tant sols el dret de poder parlar la nostra llengua , que , ho sento per ells , incauts incults, no és l'Espanyol, és el Català.

7 Comments

Martín L. @ dilluns, 09 de juny, 2008

Caram, Albert! m'he asustat i tot en pic s'ha obert la teva pàgina em surt aquesta imatge i m'he dit: "Què ha passat aquí? el darrer cop que vaig deixar a aquest noi tocava força de peus a terra i era independentista català! que me li han fet pobret?...".
Desprès en llegir el teu post ho he entès tot... que vols que et digui? és així la gent de dretes i per molt que t'emprenyis no els canviaràs, però, als que si estàs a temps de convencer i canviar són als indecisos, és precisament amb aquestos amb els que has de concentrar els teus esforços; si llegeixes el meu post de "15 dies en el paradís" potser et quedarà més clar el que et vull dir.
Salut i República.

Sinblancaporelmundo @ dilluns, 09 de juny, 2008

Hola guapetón:

A mi m'ha encantat la carta del director de Air Berlin.

És estupend que per Europa es vaja sabent com són els naZionalistes catalans. Jo per la meua banda, haog escrit una carta modificant altra que amics teus manaven per correu electrònic. Doncs bé, jo li he donat el meu toc Sin blanca, yotusabemiamol, i m'ha quedat molt bonica. Et deixo l'enllaç perquè li vages donant vidilla:
http://sinblancaporelmundo.wordpress.com/2008/06/09/carta-a-air-berlin/

Albert @ dilluns, 09 de juny, 2008

martin: ja veus com està el tema, la incultura és una gran enemiga, i fa que la gent pugui donar opinions sense solta ni volta , i ademés tingui una legió de fidels seguidors , llepant de les mentires, patètic.

Sinblanca: Em sembla perfecte, així milloràs el teu Deucth... encara que podries millorar una miqueta el teu català.
Salut, república i un bon Pompeu Fabra

Sinblancaporelmundo @ dimarts, 10 de juny, 2008

És veritat. Tinc un català que no se sap si és valencià, català o castellà, però almenys sóc conscient d'això. Mai ho he estudiat, però encara i tot, segur que amb el meu nivell de català faria el paper de molt honorable millor que el charnego descastado de Còrdova.

El català de la gent que jo escolt0 per televisió, no és molt millor que el meu, i això que jo ni sóc catalanoparlant, ni viu a Catalunlla. T'escric en el meu
català sui generis perquè t'adónes que parlar o escriure català no és gens, gens, de l'altre món.

Un petó, bonic.

Salut i llibres d'història d´En Pío Moa.

Albert @ dimarts, 10 de juny, 2008

Sinblanca: La veritat es que tens raó quan dius lo del català que surt a la tele, és patètic , i és normal que la gent el parli com el parli.
Realment no sé si ets català o no , i no sé si t'he de dir que tens molt mèrit per escriure i parlar catala, si no ets catala o no l'has estudiat, o si relament , ets d'aquestos catalans que renuncien a apendre el català , ja que com a Espanya ja hi ha una llengua, l'espanyol, i no cal apendre no fer esforç.
Salut i llibres

Sinblancaporelmundo @ dimecres, 11 de juny, 2008

Home, maco, jo si fos català no seria com la majoria dels catalans que s'estilen ara. Estaria orgullós de parlar els dos idiomes que, sense moure un dit, se'm donen de naixença. I seria bilingüe cult en els dos idiomes. Vosaltres no teniu ni puta idea l'avantatge que a priori significaria ser bilingüe sense problemes. A mi em sembla simplement una estupidesa que hàgiu de triar i que alguns de vosaltres penseu que el castellà i tota la seva riquesa cultural i tota la seva puixança econòmica NO és una mica vostre també.

En fi, és que no em cap en el cap.

Manel Escribà @ dimecres, 11 de juny, 2008

Benvolgut Albert,
et poso en coneixement (a tu i a tothom qui llegeixi aquest missatge, evidentment) que la Plataforma per la Llengua ha creat un missatge de propesta perquè tot aquell qui vulgui pugui enviar-lo, a través de correu electrònic, a la direcció d'Air Berlín.

Incloc l'enllaç:
http://www.plataforma-llengua.cat/airberlin/

Generated Image