Justícia, quina Justícia?

dimarts, d’abril 29, 2008, Posted by Albert, 4 Comments

Es coneguda per tots , la detenció de Franky , un jove terrasenc que ha estat condemnat per ultratge a la bandera en haver despenjat aquesta del balcó de l'ajuntament de Terrassa el 2002.Ha estat empresonat aquest dilluns al matí després que el Tribunal Suprem decidís fa pocs dies no admetre a tràmit el recurs de la defensa i ratifiqués la condemna de dos anys i set mesos de presó. La condemna és per un delicte de desordres públics i atemptat a l'autoritat. Per l'ultratge a la bandera, haurà de pagar una multa.
Tot plegat, conseqüència d’un judici polític en el qual, lluny de qüestionar la provocació de l’Ajuntament de Terrassa per colocar la bandera espanyola per festes majors o lluny de jutjar les agressions que cometeren els agents municipals, el que es va processar va ser una mobilització festiva en contra de la bandera ocupant i que tingué, finalment, Franki, l’objecte selectiu de la repressió. Cal recordar també que el nom del Franki se’l passaren escrit en un paperet els agents municipals que sabien que ell no havia estat en aquella batussa? El judici es va acabar i la sentència és ferma.

Sembla increïble , però en aquest país pots ser un xoriço, pots estafar a hisenda, pots atropellar i matar a una persona sense carnet i donar-te a la fuga, pots ser alcalde i fotre un desfalcs que deixes les arques municpals pelades, aqui no passa res , això si, si atemptes contra la bandera del Imperio, i contra la corona, ho tens magre, llavors si, fiquem la màquinaria feixista, espanyolista, i anti-catalana.
Jo faria un greuge comparatiu, no sóc fiscal , ni advocat, però crec en el sentit comú.
Comparem doncs aquesta condemna a Franky (Terassa, Catalunya) , amb casos de reconeguda fama a Espanya.

Juan Antonio Roca, Assessor Urbanistic de Marbella,(Espanya) un desfalc de millons d'Euros Públics, condena : 2 anys.
Julian Muñoz, Alcalde de Marbella (Espanya) , estafa, prevaricació... condemna: 2 anys.
Juan manual Fernandez Montoya " Farruquito
" còpio directament sentència : "autor de un delito de homicidio imprudente del art. condena y 4 años de privación del derecho de conducir vehículos de motor y ciclomotores, y a que indemnice, conjunta y solidiariamente con el Consorcio de Compensación de Seguros a Mª Angeles Madero Ramírez en 102.483,55 euros y a José Olalla Navaja y Ana Lebrón Perea en 8.275,3 euros para cada uno"...no calen + comentaris

Està clar , que molt més allà de les sentències mediatiques, i polititzades, està passant quelcom molt perillòs i preocupant en aquest país, en temes judicials, com també és vergonyós , que cap partit català doni la cara en aquestos casos, i faci saber al catalans i catalanes que est`na en contra d'aques sentències salvatge.
Cremar fotos del rei , banderes Espanyoles, et pot costar al pas que anem una vida, , ens fa veure que encara no ens hem tret la pols del franquisme, en cap país de la Unió Europea, hi ha aquestes sentències, de veritat, és vergonyòs.

4 Comments

Martín L. @ dimecres, 30 d’abril, 2008

Amb tots els meus respectes envers la teva persona que els mereix tots i més, tens una edat i certs comentaris no son propis d'una persona adulta que se la suposa amb alt nivell de cultura i coneixements amb política. Tenim una pèssima i obsoleta Constitució, però, fins que algú no prengui la brillant decisió de canviar-la per adaptar-la a temps actuals i sense pors i veritable democràcia... és la que tenim, i certes sentències, obligacions i drets que no es compleixen o són violats, són delictes constitucionals, els trobem justos o no, més aviat caducs.
Et recomano facis el esforç, (per no dir tortura) de llegir-la i evitaràs semblar un antisistema desconeixedor del sistema.
Per canviar el sistema primer se l'ha de conèixer realment, no amb suposicions ni tergiversacions. I amb això estic amb tu i amb qualsevol que el vulgui canviar; però, primer ens hem d'argumentar per tenir més força i ser respectats, però, tots junts que farem més pinya, si sol son quatre i a sobres sense arguments, no passarem de vulgars anarquistes que no tenen ni cultura ni nivell, i els únics arguments i motius que donarem seran per fer més detencions per alteracions públiques i atemptar contra els cossos de seguretat (que és mereixen tot el nostre respecte; si el teu Cap et paga no té cap dret d'apallissar-te, si nosaltres paguem als Mossos, no tenim cap dret d'atacar-los, els antidisturbis fan el seu treball, i com qualsevol treballador, es mereix un respecte, i no val a dir que comencen ells, la Política serveix per canviar el sistema, la violència serveix per crear repressió, i sempre serà així).
Cal argumentar i defensar els principis de cada qual de forma pacífica i coherent, sol així es pot fer por.
Et demano disculpes per allarga'm tant; però no hi crec amb cap mena de violència i si amb la bona Política, que malgrat tot, encara no coneixem.
Salut i República

Albert @ dimecres, 30 d’abril, 2008

Bones Martín L. Primer de tot, agrïr el teu comentari.
No em considero un antisistema, ni un agitador, faltaria més, com tampoc un conformista.
Tenim una constitució hereva del Franquisme, dèbil, feixista, gens compresiva amb les realitats d'un país anomenat Espanya.Cert és, que no he tingut el plaer de llegir-la, l'he estudiat, com pertoca, està clar.
No puc entendre una classe politica, que encara no hagi fet certes modificacins a la constitució, de què tenen por ?¿? No puc entendre , segons comento, o això sembla al dia dia, judicial, que certs valors, o falta d'ells no siguin penats amb una certa rigorossitat (corrupció, etc,etc) i que la falta d'Espanyolitat o de Mornaquisme, s'ensalti com a gran delicte a Espanya, de veritat em costa molt d'entendre, i això és el que vull comentar al meu post.
Respecte als Mossos, són un cos policial, pagat per tots nosaltres, per tant, un respecte, i no trobo bé una agressió, éstà clar, però és de tots sabuda la eficàcia d'aquest cos, i el grau de involucració dels mossos, supospo que no deus coneixer gaires, o potser ho ets ?¿? , o tens fills , no sé , però jo personalment et podria donar una llista unes 40 personses, que m'he creuat en aquesta vida, que finalment per certes circumstàncies, s'han fet mossos, i et pu assegurar que només un 10%, podem dir que tene un esperit civic, i saben el que vol dir ser mosso.
No justifico cap agressió, però conec una mica com funciona aquest cos, i no m'agrada.
Salut i republica

Martín L. @ divendres, 02 de maig, 2008

Benvolgut Albert, sé que no ets un antisistema, però, tots ho podrem arribar a ser si actuem sense raonar els nostres pensaments: cremar fotos, banderes o treure-les dels edificis oficials no deixa de ser una bretolada anticonstitucional que complica la vida a qui la fa per no res!, aquestes persones no avancen en absolut la millora de la situació, si ens compliquem la vida que sigui per avançar, no pas per veure qui fa més ximpleries que els facin emprenyar.
Les lleis d'aquest país no se pas qui les ha de modificar perquè gent que comet delictes com els que menciones els paguin, però, aquestes leis no son pas regides per La Constitució; millorar-les i fer-les el màxim possible inviolables seria l'ideal perquè funciones millor el nostre sistema judicial; ja que ens queda prou clar que el Tribunal Constitucional si que fa la seva feina.
Em vaig presentar per Mosso ja fa alguns anys i ho vaig deixar a veure un lamentable nombre de "xulos" que es presentaven per viure del "cuento", i d'altres, per ser del partit que manava en aquells temps, entraven directament; però, això no treu que per culpa d'un grup, als que si que senten el esperit de servei i fan el seu deute amb rigor jo els manqui el respecte, tampoc trobo just que paguin justos per pecadors.
Gracies per voler ser més savi cada dia, si tots poséssim de la nostra part més seny i defenséssim com cal allò que creiem, potser en un futur proper ho podrem canviar tot.

Salut i República.

0 @ dissabte, 03 de maig, 2008

Hola Albert

T'haig de confessar que feia temps que no sabia res de tu. El teu blog m'agrada, li has donat una presentació atractiva i tractes de temes força interessants; a partir d'ara et prendré com a referència setmanal per llegir-te.

Anem al cas. Estudio dret i la matèria penal la odio perquè es molt agressiva. Però veiem 2 punts:

a) El delicte d'ultratge a la bandera es castiga amb una pena de multa.

b) El delicte de desordre públic es castiga de 6 mesos a 3 anys.

Casualment la pena no supera els 3 anys i esta al marc de la pena de desordre public.

No tinc la sentència a mà, però m'he assabentat que no sols ha estat el despenjar la bandera, sinó que se l'ha acusat de ser el "cap" de tot el merder que es va donar allà a Terrassa contra la policia.

Si tingués la sentència a mà et donaria més detalls, però per ultratge jo no he vist cap pena de presó.

Salut!

La primera es que a Frankie

Generated Image