Israel & Palestina S.A

dimecres, de gener 14, 2009, Posted by Albert, One Comment


Degut als aconteixements recents amb l’intervenció del exercit Israelià, els debats que s’estàn duent a terme s’escalfen , a la premsa o ràdio ara sembla que està molt viu la qüestió aquesta de ...Israel o Palestina, com si fos allò que és deia del Barça o del Madrid ¿¿?.

Al post meu anterior, vaig parlar sobre el brutal atac Israelià a Palestina, com moltissíma gent, i els comentaris que han continuat han donat peu al etern i complicat debat del conflicte palestí.

Penso que aquest no és el debat, ara, el debat i les critiques a Israel , venen donades degut a una intervenció armada , totalment desmesurada, i que està afectant a la població civil, recordem que a data d’avui ja han mort gairebé mil persones.

Em fico a la pell del poble d’Israel i entenc que no és pot suportar que cada dia et llancin coets ( que no misils) , i que puguin ferir ( que no matar a centenars ) o fins i tot matar població civil.

Entenc també, que un país , preparat, ric, i eix vertebrador de l’economía a la zona, ha de tindre molts més medis i recursos per finalitzar aquesta fura islamista, perqué atacar sense mesusa i arrassar amb tot el que hi ha per el mig, ja ho van fer els bàrbars i és van carregar l’Imperi romà, per exemple.

Tampoc, es pot permetre , aquesta mania que és té desde Israel de criticar a tota institució o govern i titllar-lo gratuïtament d’anti-Semita, quan aquestos no es posicionen amb les opinions d'Israel , això perdoneu però és molt barroer i mancat de fonaments.

Per tant,sobre el conflicte recent i , hem d’abogar perque realment les institucions que ens representen , siguin , i ho han de ser, capaces de solventar aquest conflite, per mitjançant del diàleg i la pau, perque són institucions de pau i governamentals i no pas exércits militars.

S’han d’acabar les èpoques de solucionar els conflictes amb amenaces, amb coaccions, amb manipulacions o amb intervencions armades, s’ha de donar un nou gir a les formes de entendre les cultures i els països, així com ara estem entenent, a base d’una crisis mundial , que el capitalisme no és el sistema econòmic adient pels temps que estem vivint, hem d’entendre que els conflictes demanen grans experts en mediacions i experts i coneixedors de les cultures, en definitiva un món governat i gestionat per gent experta, preparada i capacitada, crec que és mínim que és pot demanar al món.

One Comment

0 @ dijous, 15 de gener, 2009

Hola Albert

No trobes sospitòs que molts països àrabs pressionin de manera clara i contundent davant d'aquest conflicte?

Com un grup terrorista com ja l'any 2001 etiquetaven a Hamas va poder participar en unes eleccions? I perquè les va guanyar? Potser...

1. Pels numerosos episodis de corrupció d'Al-Fatah?
2. Perquè va prometre una millora de la economia de la pobra Palestina?

Per qué Israel té tanta por de Hamás i no d'Al-Fatah?

Generated Image