Aristos Krátor

dilluns, de juny 16, 2008, Posted by Albert, 8 Comments


En aquestos temps de crisis , que ensumem si més no quelcom més que recessió econòmica, hom no pot deixar de pensar en el model polític de món que estem.

Vivim en un món consumista basat en un sistema capitalista, on si no estàs en aquest sistema , no ets d'aquest món, un món globalitzat on el pes recau en els països que tenen recursos energètics i potència armamentistica.

Això et fa pensar, estem ben governats? perqué aquestos dirigents governen el món ?, en quin moment s'han erigit en guies del món?¿? Perqué, qui ens governa, no són els més intel.ligents, ni els més preparats.

Fa temps que un cop em vaig fixar en alguns dels primers sistemes de govern de la antiga Grècia, on és van començar el desenvolupar el pensament social , parlariem d'un sistema anomenat Aristocràcia ( del grec aristos, el millor y krátos, poder), seria un govern dels millors, encara lluny del significat que té en dates d'avui aquest substantiu, el significat que agafa és, el govern dels millors, els millors governen, clar aquí estaria la jugada , com triem els millors, qui són aquestes excel-lències.


El concepte és ideal, imagine'm-nos , un govern, on tinguem als millors economistes, filòlecs, estadistites, filòsofs, escriptors, investigadors,metges,gestors, els millors professionals del país a la disposició del poble.


Aquesta seria la forma de que la gent , cregués en la política, en els seus governants ,a la antiga grècia ja Plató i Aristòtil van utilitzar el sentit d'aquesta paraula, Aristocràcia , per ells , per exemple els millors eren els filòsofs, però quins serien per a vosaltres els millors? qui ens hauria de governar?

8 Comments

Julen_Arké @ dimecres, 18 de juny, 2008

En teoria votem a aquells qui ens poden representar millor, ja que la idea del millor es quasi imposible, ja que ningú neix o es forma per dirigir, sent aquesta "materia" massa abstracta pel ser huma...Sencillament, ens queda el somiar en un món perfecte...

Albert @ divendres, 20 de juny, 2008

Si està clar que els votem, però , pots triar al politic¿?¿?¿ o només al partit ?¿?
i no és questió de nèixer , si no de triar als que tenen aquestes aptitus

Martín L. @ divendres, 20 de juny, 2008

Has llegit o coneixes Utopia de Tomàs Moro?, parla precisament d'això que expreses i/o dubtes en aquest, teu post, que pel cert t'ha quedat profund i metafísic, dones per pensar, amb resum, que m'ha agradat! que collons!, les coses clares...
La llàstima que per aristoràcia precisament ara (i al 1516, any del llibre) no s'enten com els més bons o intelectuals, simplement, com els que tenen més diners (no pas ho entenia així Moro), i essent realistes i observadors, al món manen els més "bons" aquells que dominen el Capital.
Igual que aquí, que de vegades solem malpensar que als polítics els hi agrada molt la "cadireta" i s'obliden de promeses, quan amb realitat, estàn lligats de mans i peus de les cordes de qui realment governa, i no és ni Madrid ni la monarquia...
Salut i República.

Unknown @ diumenge, 22 de juny, 2008

Abans d'acceptar a ulls clucs els conceptes aristotèlics que d'alguna manera lliguen amb l'escolantisme de Tomas de Aquino i agafant el repte de Martín, et recomano una lectura o relectura de "La República" de Plató, et dona segurament prou respostes a les teves dubtes i et servirà per afrontar a Thomas Moro. Si ho fas ja em diràs el què. De totes maneres les reflexions contemporànies que sobre democràcia fa Giovanni Sartori et porten a aquells principis bàsics i a la interpretació actual del propi model, en el meu blog en faig un post i hi tens cites bibliogràfiques. Llibertat, Igualtat i Fraternitat!!!

Sinblancaporelmundo @ dilluns, 23 de juny, 2008

Germans espanyols. Estem en semifinals. Visca Espanya!

Albert @ dimecres, 25 de juny, 2008

moltes felicitats,m'alegro per tu i tots els espanyols que gaudiu amb la roja, a mi també m'agradaria que la meva selecció es pogues classificar per lessmifinals d'un europeu, de moment, no podem, però ja falta menys....
VISCA LA SELECCIO CATALANA

Sinblancaporelmundo @ dijous, 26 de juny, 2008

Albert, maco, tienes m'as moral que el alcoyano. Ah, claro, ser'e tonto, pero si Alcoy est'a en los pc.

Carles Sampietro Lara @ divendres, 27 de juny, 2008

Sempre he pensat que hi han molts polítics inútils i incapacitats per exercir la seva feina de manera correcta.

Crec que la gent vertaderament competent no es fica en política. No vull dir que no hi hagin polítics vertaderament bons, però la majoria...

És una bona reflexió el perquè els votem, si val la pena llistes obertes o tancades...

Per altra banda, tinc intenció d'anar a l'expo, ja contrastarem opinions.

Generated Image