Llibertat de exposició

dimecres, d’abril 23, 2008, Posted by Albert, 4 Comments


Avui , ha sigut la diada de Sant Jordi, dia radiant , olor a primavera, olor a festiu, olor a catalanitat, els carrers plens de gom a gom, senyeres a banda i banda del carrer, goig i joia, fa el veure les paradetes de llibres i roses.

Fins aquí , sembla una diada normal, d’un dia bonic, però he vist una cosa, que a part de sorpresa, a poc a poc m’ha anat empipant i després l’empipamenta s’ha transformat en indignació.
Situada aprop dels porxos de la Plaça Sant Joan de Lleida una de les parades era la del Partido Popular, regalant o venent roses, no sé molt bé el que feien, fins aquí tot normal, al darrera una parella de mossos d’esquadra, … penses, bé, estan fent la ronda , i s’han ficat al costat d’aquesta gent tant maja del pp.
Després de realitzar unes tasques laborals , torno a passar per la parada en qüestió i ja de lluny, veig als integrants del pp de lleida, i al costat la parella de mossos,?¿? curiòs perquè en tot el recorregut del carrer major que són gairebé dos quilometres , no he vist ni un policia passejant i controlant les masses, que resulta que és la seva tasca, i dius , doncs si avui al l’eix potser hi havia 10.000 persones ¡!!, què passa que aquestes no es mereixen protecció o només ens hem de cuidar que no desmontin la paredeta dels peperos.
M’aturo aprop de la parada, i confirmo , que si , que aquesta parella de mossos , pagats per tots nosaltres , estàn durant la jornada d’avui de cos de seguritat privada dels senyors dels pepe.

Està clar que tothom té el dret a expressar les seves opinions , i divulgar-les , faltaria més , fins i tot el pp, però també està clar que cadascú ha de ser conseqüent i responsable del seu discurs, i si tens uns discurs que taques el nom de Catalunya, o que permets que desde Madrid insultin al teu país, creus que pots sortir al carrer i molestar al catanans que tu has insultat?¿?¿, Creus que pots fer pedagogía del teu discurs per el carrer sense cap mena de consequència?¿?, si més no molestes i provoques.

Si ho mires fredament , penses, home es clar ¡! Estem en una democràcia, jo penso segur ¿¿? Es pot expressar els teus pensaments sense cap mena de conseqüència, que li preguntin als Xirinacs, Fernando Parrena, Carod Rovira, etc,etc, podien expressar-se en llibertat fòra del seu territori ( o dins ), sense cap mena de consequència…recordem que Carod, no pot o no podia anar al País Valencià, per el seu bé físic.

Per aquesta regla de tres, vull demà mateix, una paradeta a Salamana, al ara carrer del expolio, una taula de 3 metres amb una senyera de faldó de taula, llibres en català, samarretes reivindicatives, enganxines i tot tipus de documents on pugui exposar la realitat dels arxius de Salamanca, i sense cap por que un grup de fatxes em desmuntin la paradeta o em facin una cara nova, tindre una panda de matons,(Policia Nacional ) al meu costat pagats per tots els Espanyols, per protegir-me….que bé ¡!!

Així és al democràcia, que només alguns poden expressar la seva opinió (encara que sigui amb l’ajut dels dels Mossos ), d’altres hem de callar i engullir.

4 Comments

Manel Escribà @ dijous, 24 d’abril, 2008

I jo em pregunto: com en poden anomenar 'democràcia' d'un règim en que hom no té el dret a decidir si vol o no formar part d'aquell estat?
És democràtic portar una pancarta que convoqui a portar a algú al paredó i aquí no passa res i en canvi sigui delicte de presó cremar una foto -de segons qui, evidentment- o fer segons quines portades en revistes humorístiques?
Aquest és un estat (que no país, perquè hi ha una gran diferència) de pandereta i res més...

Una salutació ben cordial a la Terra Ferma!!!

penyabogarde @ divendres, 25 d’abril, 2008

vingui...

Carles Sampietro Lara @ dissabte, 26 d’abril, 2008

I per cert, la paredeta del pp venien algun llibre? Suposo que no, oi? Trobo fatal que s'aprofiti qalsevol festivitat per temes polítics.

Albert @ dissabte, 26 d’abril, 2008

Bones Carles, doncs no , quin llibre poden publicar aquesta gent ?¿?¿, si no tenen ideals, bé si , el fer-se rics a costa dels treballadors, el que si és que em van oferir són roses amb la pegatina del pp.
Està clar que aquesta no és la seva diada , és la nostra i em molesta molt que sorti aquesta mena de gent a fer apologia espanyolista....
Salut i republica

Generated Image