Nova llei educativa , nou enrenou

dimecres, de gener 30, 2008, Posted by Albert, One Comment


Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT van expressar ahir la seva determinació a tirar endavant la vaga del 14 de febrer a l'ensenyament públic contra la llei d'educació promoguda per Ernest Maragall, que avui a les 10 del matí oficialitzaran amb la presentació de la convocatòria al departament de Treball.
L'anunci el feien públic hores després que el conseller d'Educació enviés una carta a totes les entitats firmants del Pacte Nacional per l'Educació, entre les quals hi ha CCOO i UGT, convocant-los a nous contactes "bilaterals i col·lectius" per "treballar conjuntament" les aportacions rebudes al document de bases de la llei.
En la missiva, Maragall convoca concretament els representants de la comunitat educativa a la comissió de seguiment del Pacte, "en tant que escenari adequat, en un clima constructiu, per recollir [...] el conjunt de les aportacions" a l'únic document que s'ha formulat fins ara.
L'escrit, deixa clar, no obstant això, que "en tot cas, aquests contactes s'han d'entendre com a perfectament compatibles amb el calendari mínim de tramitació de la llei d'educació".
Les federacions d'ensenyament de CCOO i UGT van negar ahir rotundament que aquesta carta -adreçada de forma personalitzada als representants de la comunitat educativa "sense fer constar l'entitat a la qual representen"- deixés entreveure un "acostament" o "voluntat de diàleg" per part del conseller amb l'objectiu de neutralitzar la vaga.
Els dos portaveus d'aquestes formacions sindicals, Mayte de Agorreta (CCOO) i David Medina (UGT), van coincidir a qualificar l'escrit d'una "resposta" insuficient a la petició que els firmants del Pacte van enviar divendres a la conselleria, en què sol·licitaven la convocatòria de la comissió de seguiment de l'acord i "la clarificació del procés de participació en l'elaboració del projecte de llei".
En la demanda, tramesa a través d'un correu electrònic i que avui es lliurarà per escrit amb totes les signatures dels agents implicats, les entitats firmants indiquen que el consens aconseguit en el pacte educatiu "no es pot malbaratar en el procés d'elaboració de la futura llei" i defensen la seva "legitimitat" a "participar de forma rellevant en l'elaboració de l'avantprojecte de llei".

One Comment

Anònim @ dijous, 31 de gener, 2008

jo