Ja la tenim, als lleidatans el cas millet ja ens ha costat 600.000€

dissabte, d’octubre 03, 2009, Posted by Albert, 3 Comments

Diari Segre.
La Paeria va aportar entre 1993 i 2003, durant l'època de l'alcalde Antoni Siurana, 60.000 euros a l'any a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, presidida per Fèlix Millet, en concepte de col·laboració cultural i a canvi de visites guiades al Palau i intercanvi de concerts. Xavier Sàez (ERC) va suprimir el conveni a l'arribar el 2003 a la regidoria de Cultura i va denunciar "pressions de gent molt important del país" perquè es reprengués.
En total, uns 600.000 euros en deu anys a canvi bàsicament de visites guiades a l'edifici barceloní i intercanvi d'actuacions musicals i corals amb l'Auditori Enric Granados.També la Paeria tenia una llotja reservada durant tot l'any, llotja que s'utilitzava molt sovint (que suposo que només gaudien els amiguets de Siurana, amb els diners de tots)
Després de les eleccions municipals del 2003, amb l'arribada a l'àrea de Cultura del republicà Xavier Sàez, el conveni es va suspendre. Sàez va explicar que l'Auditori "tenia pocs recursos i em vaig trobar amb aquest curiós conveni pel qual Lleida figurava com a soci d'honor del Palau de la Música . Després de trencar el conveni, l'extinent d'alcalde de Cultura va assegurar que habia rebut "durant tres anys pressions molt fortes perquè es tornés a firmar." "Sense que Millet se'm dirigís en persona, sí que vaig rebre moltes trucades de partits polítics i de gent molt important del país, tant de Lleida com de fora de Lleida, dient-me que això no podia ser o que havia de restablir la col·laboració."

S'han dit moltes coses d'aquest xoriço, però us recomano un link:

3 Comments

Babunski @ diumenge, 04 d’octubre, 2009

Avui mateix a La Mañana també entrevisten a Josep Pont (ex-president de la Diputació i ex-alcalde Bellpuig) sobre el mateix tema. Es veu que també la camorra del Palau li va demanr quartos i ell s'hi va negar en rotund.
El Millet venia a comarques a pidolar sense prometre cap contrapartida per nosaltres.

Albert @ diumenge, 04 d’octubre, 2009

Ja veus que aquí el més ruc fa rellotges....una cosa és pidolar per una institució com el palau, i una fer-ho i després quedar-te els diners, aquest senyor i la seva colla hauria d'estar a la garjola, però ja, i si han de caure caps de polítics importants o del mon económic, tots al "trullo".....

Martín L. @ dissabte, 10 d’octubre, 2009

Josep Pont, ex-alcalde de Bellpuig, i de CIU, si que és dels catalanistes i amant de la pela, si no va entrar al joc suposo que era perquè s'ensumava alguna cosa (a banda que ell gaudeix del seu particular monopoli... temps al temps) en canvi, algú amb complexe d'inferioritat que és sentia important i estimat (lamentablement no puc dir res més) si que els va estar fàcil d'ensarronar perquè regales els diners que haguessin tret encara més profit a Lleida, la llàstima és que s'estafés en nom del Catalanisme i Catalunya. Com pots veure no pas son sempre els de fora els que ens fan mal.
Salut i República (i nosaltres que la puguem veure sense cap acte violent)

Generated Image