Vivències d'un viatge a Sicilia (Trapani)

divendres, d’agost 29, 2008, Posted by Albert, 5 Comments

Sicília , és un contrast, de cultures, de sabors, de paisatges, és quelcom més que una illa del Mediterrani, és molt més que una regió d'Itàlia, és quelcom més que la terra de la Màfia.
Es una terra , on alguns grans de la humanitat van decidir , civilitzar-la , culturitzar-la, conquerir-la i reconqueril-la, o simplement alguns potser la van voler descriure i escriure-la o dibuixar-la.


Per mi, entre d'altre coses , fa olor a Història, a cultura, va ser eix vertebrador de molt imperis i de moltes civilitzacions, entre d'elles unes de tants influents com la Romana i la Grega, però també ho van provar els musulmans, i la Corona d'Aragó...
Deixo per un moment l'historia i em situo a l'agost del 2008, amb una onada de calor africà , vam aterrar a Trapani, ciutat que té uns aires nord-Africans, no només per la calor, potser les palmeres, i la proximitat real a l'africa, no sé.

Es curiós , però un està acostumat a la sobreexplotació local dels 3 o 4 km de platja que pot tindre un poble o ciutat al litoral català, i al veure que a Trapani, al mirar al fons del carrer, sense adonar-te gairebé , teníem la platja, t'adones que és un fet curiós ja que no hi el revombori habitual de costa, penses, on són els xiringuitos ?¿ , on són els restaurants ?¿?, on està la gent abarrotant la sorra ?¿? , doncs resulta que no, que apart de tindre aigues cristal-laines i sorra , no tenen devoció per exterminar el seu litoral, cosa que aplaudeixo.

Destacar també un poblet petit, a uns 8 km de Trapani, Erice, encloscada i aferrada al damunt del mont Sant Giuliano, on a mida que és va pujant el port, un pot observar una de les coses qmés belles que té sicilia, el contrast entre la costa i la muntanya, ja que a peu de costa creixen molts cims de 800 a 1500 m.Erice ha mantingut el seu caracter medieval, amb els seu carrers adoquinats, murs, i esglesies espectacularment ben conservades.

El Duomo d'Erice, la curiositat recau en que el campanar i l'esglesia no estàn juntes.


Desde Erice, és pot contemplar la Punta de Saraceno d'una alçada de 700 m.


Desde Erice, és pot contemplar la ciutat de Trapanai, a sota, i al fons les illes Egades, la forta calor,provoca una evaporació a l'aigua de mar, que feia que no és tingués una visió correcta.




5 Comments

Ferran Porta @ dissabte, 30 d’agost, 2008

Interessant post; mai hauria posat Sicília a la llista de "destinacions de visita aconsellable", però la teva descripció de la zona, i les fotos, m'han fet venir ganes d'anar-hi. Ah, la bella Italia!

0 @ dissabte, 30 d’agost, 2008

Té unes vistes magnifiques el Duomo d'Erice! I que tal el menjar a Trapani? Aconselles algun plat?

ferran @ diumenge, 31 d’agost, 2008

La veritat és que sí que fa ganes d'anar-hi. M'ho apunte a l'agenda amb tinta roja.

Albert @ diumenge, 31 d’agost, 2008

Bones a tots,

El menjar a Itàlia, és una delicia, abunda , com no , la pasta, i si t'agrada el peix, doncs qualsevol tipus de pasta als fruits del mar.
Com a postre destacaria els canoli, un hojaldre amb crema i formatge fresc, i com no...els gelats, i tot això a preus molt assequibles.

Ferran, una recomanació, a l'Agost és durillo el temps, és com anar-hi a andalusia a l'estiu, però com sempre, tot val la pena.
Gràcies per els vostres comentaris

Eli @ dijous, 04 de setembre, 2008

Hola Albert, gràcies pel teu comentari.
A mi em va encantar Sicilia... és una illa molt particular, amb un encant molt especial... I s'ha de saber oblidar les coses dolentes que té, com la conducció... i be... que jo sempre recomano que la gent la visiti!
Vull tornar-hi... algun dia serà!
Vull tornar a veure l'Etna que és el que més em va impressionar!!!
Fins aviat!

Generated Image