Avui potser un gran dia (II)

diumenge, de desembre 13, 2009, Posted by Albert, 5 Comments


Europa ens comença a mirar, avui els referendums han sigut portada al diari Le monde.

Per tant avui 13-D,dia signficatiu com va ser també el 13-S, on va ser un gran dia.


El prestigiós diari parisenc Le Monde obre la seva edició d'avui amb una notícia destacada a portada sobre el referèndum del 13D i en pàgines interiors signa un editorial on diu que el que està passant a Catalunya ha de merèixer l'atenció de la Unió Europea.

El diari obre la seva edició amb una notícia sobre la cimera de Copenhaguen i una altra que diu que 'Els nacionalistes catalans organitzen un referèndum'. L'article el signa l'enviat especial a Vic Jean-Jacques Bozonnet, que destaca de manera especial el vot dels immigrats.

Més significatiu encara, però, és la publicació d'un editorial del diari que sota el títol 'Le mal catalan' reclama que Europa pari atenció al fenòmen que està passant al Principat.

L'editorial descriu el que passarà diumenge i afirma que 'Catalunya no és l'única regió de l'Europa occidental que treballa amb el desig d'emancipació', i anomena el País Basc, Flandes i Escòcia. Segons Le Monde l'existència de la Unió Europea ha dotat a aquestes nacions d'un 'quadre comú pacífic' que ens permet imaginar 'un trencament sense violència'. 'Modificar l'antic traçat de les fronteres avui ja no és sinònim de violència'. El diari francès diu també que l'expansió de la Unió cap a l'estat ha donat ales al nacionalisme català 'amb raó', car 'aquests països són més petits i tenen una economia més feble' que Catalunya.

Noticia Vilaweb.

5 Comments

Ferran Porta @ diumenge, 13 de desembre, 2009

Aquest que tu comentes és un dels motius pels quals jornades com avui, malgrat no ser políticament vinculants, són importantíssimes. Als espanyols els agafa mal de panxa de veure que mitjans internacionals en parlen, de les consultes; que se'n parli fora suposa donar carta de naturalesa a uns fets que ells, els espanyols, s'entesten a minoritzar, a fer veure que són un miratge, una il·lusió dels pobres catalanets...

Que se'n parli, tant com sigui possible, a la resta de l'estat i a la resta del món. Que se sàpiga, que molts catalans volen un país independent. I nosaltres, mentrestant, no deixem de treballar-hi fins que ho aconseguim!

Anònim @ diumenge, 13 de desembre, 2009

Avui és i serà un gran dia. No en tinguis cap dubte!

Deric @ diumenge, 13 de desembre, 2009

ja veurem demà els diaris espanyols a veure què diuen... si és que diuen quelcom!

Babunski @ divendres, 18 de desembre, 2009

Un gran dia. S'ha mobilitzat una quarta part de l'electorat. Amb el que costa en aquest país mobilitzar la gent es pot assegurar que ha estat un èxit.

I més sense cap tipus de suport oficial, i els partits majoritaris mirant cap a l'altra banda (PSC) o mirant no sé sap on (CIU).

Albert @ diumenge, 20 de desembre, 2009

babunsky: aquesta és la gràcia i que tot això s'ha fet sense desde el corent ciutadà i no pas desde els partits, encara que alguns s'han vlgut ficar medalles.....

Ferran: com diu perfectament , no vinculant però molt important, s'està despertant quelcom a la conciència catalana.....

Deric: tota la premsa espanyolista està que treu fum, però no només la que podriem considerar de dretes, fins i tot les més progues , també estàn nervisosos.....

Albert: i així ha sigut....

Generated Image